Strategisch inkoper Aalberts (ingevuld)

Hilversum

 

Daadkrachtige Strategisch Inkoper Hilversum

Jij zoekt als Strategisch Inkoper een uitdagende internationale omgeving om jouw kennis en ervaring toe te passen. Jouw intrinsieke drive om je professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen speelt hierin een grote rol. Je weet op heldere en daadkrachtige wijze, de inkoopstrategie voor Aalberts integrated piping systems neer te zetten en uit te bouwen. Kernpunt vanuit jouw rol als Strategisch Inkoper is om samen met het inkoopteam ons sourcingbeleid verder te professionaliseren. Je rapporteert hierbij rechtstreeks aan de Business Unit Director.

 

Het liefst werk je binnen een organisatie waar naast ruimte voor goede ideeën ook de financiële middelen zijn om ze te verwezenlijken. Bij Aalberts maken we al meer dan 85 jaar graag werk van goede ideeën. Dit doen we op een zeer succesvolle manier. Aalberts kent een professionele, informele en open cultuur waar eenieder het verschil kan en mag maken. Bouw jij samen met ons aan het verdere succes van Aalberts? Dan gaan wij samen met jou bouwen aan een mooie (loop)baan binnen Aalberts!


Jouw uitdaging als Strategisch Inkoper
Als Strategisch Inkoper binnen Aalberts draag jij de verantwoordelijkheid voor het inkoopbeleid van Aalberts. Aalberts kent een groot aantal uniek hoogwaardige productlijnen met daarin meer dan 8000 artikelen. Inkoopprocessen hebben met name betrekking op messing, rvs, fittingen en buizen. Het betreft halffabricaat artikelen en - in mindere mate- ruwe grondstoffen. Onze toeleveranciers zijn wereldwijd verspreid.

 

In de meeste brede zin van het woord, bewaak jij op een vlotte, vakkundige en vastberaden wijze, de inkoopdoelstellingen voor Aalberts. Dit doe je samen met ongeveer zes collega’s van het inkoopteam. Je komt ook geregeld met andere strategisch inkopers binnen Aalberts bij elkaar om jullie kennis en ervaringen te delen. Jouw aandachtsgebieden en samenwerkingsverbanden hebben hierdoor een bredere internationale focus.

 

Als Strategisch Inkoper ligt er een interessante uitdaging om een verdere professionaliseringsslag te maken op een aantal gebieden van het inkoopbeleid. Hierbij heb je een scherp oog voor de klantoriëntatie, cros-functionele benadering en resultaatgerichtheid. Prioriteit ligt als eerste op het sourcingbeleid en dan met name het verder uitrollen van de second source.  Als vanzelfsprekend weet je wat er nodig is om dit te realiseren en draag jij samen met je collega’s zorg voor sterke benchmarks en make-or-buy analyses. Contract-, leveranciers- en projectmanagement loopt als een rode draad door al jouw werkzaamheden. Op een daadkrachtige wijze, met een open mind set en altijd op de inhoud gericht voer jij als Strategisch Inkoper voor Aalberts de inkoop onderhandelingen wereldwijd. Waar nodig breng je veranderingen tot stand, waarbij je de inkoopdoelstelling altijd voorogen houdt en je door jouw enthousiasmerende werkwijze iedereen weet mee te krijgen. Als vanzelfsprekend manage je verwachtingen op voorhand en lukt het jou om ook in complexe situaties het inkoopproces in juiste banen te leiden.  

 

Het uitdagende van deze functie is dat er binnen een internationale organisatie echt ruimte is voor initiatief. Heb je goede ideeën die de business verder kunnen helpen en weet je deze op de juiste manier te pitchen? Dan zijn de lijnen kort en wordt er snel geschakeld. Dat maakt dat jij echt jouw bijdrage kunt leveren aan onze organisatie en de resultaten van jouw ideeën in de praktijk kunt terugzien.

 

 

 

 

We gaan voor steeds beter. Wat zijn jouw kwaliteiten?

Allereerst ben jij een daadkrachtige en analytisch gedreven Strategisch Inkoper, met gevoel voor een vlotte en pragmatische werkwijze. Je kent jezelf goed en durft je mening te geven, maar deze ook terug te ontvangen. Door de zelfsturende professional die je bent, is het voor jou vanzelfsprekend om een brede eigen verantwoordelijkheid te dragen binnen Inkoop. Je vindt het een mooie uitdaging om snel informatie helder te krijgen binnen een complexe omgeving. Dit doe je op basis van inhoud en vanuit eigen ondernemerschap. Je bezit een positieve drive om te blijven zoeken naar vernieuwing.

Anderen vinden jou een krachtige persoonlijkheid, die naast sterk analytisch, even zo sociaalvaardig is en daardoor makkelijk aansluiting vindt bij verschillende gesprekspartners.

 

Verder vragen we van je als Strategisch Inkoper:

  • een afgeronde hbo of wo opleiding in de richting van -technische- bedrijfskunde, bouwkunde of economie;
  • een afgeronde inkoopopleiding zoals Nevi 1 of 2 (pre);
  • minimaal 6 jaar ervaring als Strategisch Inkoper in een complexe omgeving;
  • sterke affiniteit met technische organisaties;
  • uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift;
  • beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift (pre);
  • beschikbaarheid bij voorkeur fulltime, 40 uur per week;
  • dat je woonachtig bent in de regio Hilversum, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht.

 

Wat bieden we je als Strategisch Inkoper bij Aalberts integrated piping systems?
Wij bieden een zeer gedreven werkomgeving in een organisatie die groot genoeg is om de complexiteit van de rol als Strategisch Inkoper te ervaren, maar klein genoeg om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken. Je krijgt alle ruimte om invulling te geven aan het nemen van initiatief en je persoonlijke ontwikkeling. We zijn financieel kerngezond en dat maakt dat we gericht kunnen en blijven investeren in een betere toekomst.

 

We bieden een uitstekend salaris passend bij de kennis, ervaring en capaciteiten. Naast de mogelijkheid op een vast dienstverband bieden wij je tevens uitstekende arbeidsvoorwaarden.  

Hierbij kun je denken aan: 

 

  • 8% vakantiegeld
  • winstuitkering
  • 27 vakantiedagen
  • 7 collectieve adv-dagen
  • Laptop en telefoon
  • Lease auto
  • pensioenregeling met 50% werkgeversbijdrage
  • reiskostenvergoeding
  • collectieve ziektekostenverzekering
  • vrijwillige WGA-hiaat regeling

 

Over Aalbers integrated piping systems

 

Aalberts integrated piping systems te Hilversum maakt onderdeel uit van Aalberts, waar momenteel wereldwijd meer dan 16.000 mensen werken. Alle organisaties werken vanuit hun eigen passie. Aalberts heeft gekeken naar wat iedereen daarin gemeen heeft en kwam tot de volgende waarden: Share & Learn, Take Ownership, Act with Integrity, Go for Excellence en Be an Entepreneur.