Ter overname: Administratiekantoor

Sud West Fryslan

In verband met persoonlijke factoren wordt een succesvol administratiekantoor ter overname aangeboden. Het is een mooie kans om eigenaar te worden van een kantoor in de sector fiscale dienstverlening.


Voor het kantoor in Sudwest Fryslân zijn we op zoek naar een bevlogen collega die toe is aan een nieuwe stap. Iemand die graag op termijn ‘het stokje’ wil overnemen van de huidige eigenaar.
Wij zijn een goed lopend administratiekantoor met een mooie omzet, veel potentieel en fijne klanten uit het midden- en kleinbedrijf (MKB). Door het ontzorgen van onze klanten, kunnen deze ondernemers zich richten op hun corebusiness. Wij nemen de financiële taken (grotendeels) uit handen.
De samenwerking met onze klanten is gebaseerd op vertrouwen en een heldere en eerlijke communicatie.

Dit is een zeldzame kans om op korte termijn, als zelfstandig ondernemer, onze klanten op basis van vertrouwen en met een dienstverlenende aanpak te (blijven) faciliteren.

 

De werkzaamheden
In beginsel zullen de werkzaamheden grotendeels overeenkomen met een assistent-accountant.

  • Controle financiële administraties,
  • Samenstellen jaarrekeningen,
  • Opstellen en/of voorbereiden van fiscale aangiften
    • Omzetbelasting
    • Inkomstenbelasting
    • Vennootschapsbelasting

Daarnaast is het onderhouden van de contacten met onze relaties, de Belastingdienst en andere externe partijen van groot belang.
Wij zijn dagelijks aan het werk voor het MKB. Wij zorgen ervoor dat ‘onze’ ondernemers vol vertrouwen de financiën en eventuele vragen bij ons neerleggen. Onze klanten verwerken zelf de administratie, waarbij wij een controlerende functie hebben. Voor sommige klanten doen we alleen de jaarstukken en fiscale aangiftes (IB, VPB). Andere klanten vragen meer service en begeleiding.

Vanuit de klantvraag zoeken wij de verbinding en samenwerking op. We verwerken de administratie van onze klanten zo efficiënt mogelijk, zodat de klant een helder overzicht heeft van de bedrijfsfinanciën. Bewust van onze verantwoordelijkheid, stellen we periodieke rapportages en jaarrekeningen op. Uiteraard valt de jaarlijkse fiscale aangifte ook binnen ons werkveld.
 

Aandacht voor de ondernemer is onze prioriteit waarbij ook het persoonlijke aspect de nodige aandacht krijgt. Zo komen we samen vooruit en halen we inspiratie uit het verhaal van de ondernemer.

Wij zijn ervan overtuigd dat je moet weten wat je aanbiedt, voordat je als zelfstandig ondernemer aan de slag kunt gaan. Uiteraard zal je tijdens het overnameproces goed begeleid worden en de huidige eigenaar zal, indien gewenst, vooral in de beginperiode naast je staan.

 

Wie zijn wij?

 

De huidige eigenaar heeft ruim 20 jaar met veel passie en plezier het administratiekantoor gerund.
Ons administratiekantoor heeft een mooie portefeuille opgebouwd met veel bedrijven in de bouw- en industriële sector. De contacten met onze klanten zijn laagdrempelig, waarbij de onderwerpen van de gesprekken uiteenlopen van organisatie en bedrijfsvoering tot fiscaal advies. De processen zijn efficiënt ingericht en er is een hoge mate van automatisering.

 

Profiel


Het overnemen van een onderneming is een belangrijke en grote stap, die we zullen naar wens zullen begeleiden met een grote zorgvuldigheid. Ons streven is dat ook de nieuwe generatie ondernemers ons in de toekomst weet te vinden. Om er zeker van te zijn dat de nieuwe eigenaar zich goed weet te ontwikkelen binnen deze rol, gaan wij uit van onderstaand profiel:

  • MBO+ / HBO werk- en denkniveau;
  • Cijfermatig inzicht en nauwkeurigheid;
  • Fiscaal opgeleid op minimaal MBA niveau;
  • Goede IT-skills;
  • Kennis van boekhoudsoftware en rapportagetools;
  • Flexibele werkhouding;
  • Woonachtig in Sud-West Fryslân of De Fryske Marren

Flexibiliteit is het kernwoord in deze overname, met aandacht voor onze werknemer en klanten. Er is een mogelijkheid het onroerend goed bij de overname te huren, koop is bespreekbaar. De voorwaarden voor de overnamesom kunnen in onderling overleg worden vastgesteld.

 

Zie je deze unieke kans als een mooie springplank naar zelfstandig ondernemerschap en ben je enthousiast geworden? Neem dan contact op met Erik Krüse 06-41656581 of erik@kmr.nl. Wij gaan graag met jou in gesprek om de mogelijkheden samen te verkennen.

 

Wil je reageren graag ontvangen we jouw reactie via onderstaand formulier:

Aanhef:
Voorletters:
Naam en achternaam:*
Telefoon:*
Email:*
Motivatie:
Selecteer je CV:
Valideren:*